2014.Rwanda-Etiopien. Kenya 1.
Up one level At first page Next page
24-1 24-2 24-3 24-4
24-5 24-6 24-7 24-8

 

J hotade med bushcamp men jag hörde att han ändrade en middagstid i telefonen. Det behöver man inte göra när man ska bushcampar. Snart åkte vi som så många ggr förr in på en liten grusväg. Efter några skumpiga kilometrar i mörkret uppstod en av Afrikas finaste campingar kombinerad med hotell. I receptionen satt en skylt som berättade att Bill Gates har bott här 2009.

Vid den indiska buffen tänkte jag att B.G. kanske haft samma gaffel i munnen som jag har nu. Man får underliga tankar av Lariam.  Familjen sover i dorms medan jag trivs ensam i Trissebussen. Så bra det kan bli ibland. Den indiska buffen var riklig och god och boken om Fosseys gorillor intressant innan John Blund anlände. Eldoret hette orten och Naiberi River sovstället halvvägs till Nairobi.

Passerade ekvatorn igen, kastade ett öga ner i Rift Valley innan vi landade på Upper Hill Camping, mitt i diplomatkvarteren. Imorgon är lyxlivet slut och 18 blekansikten landar i Nairobi. Jag hyrde en taxi tillsammans med M. En halvtimme till Nairobis nat. park. strax utanför stan. Vi var lite sena och djurlivet avslaget. Här ska alla kattdjuren smyga omkring och det lyckades de bra med. Lite zebror och fåglar blev främsta behållningen plus samtalet med Cesar som rattade bilen och studerar IT. Dessutom pratar han med sin Gud varje söndag.

På kvällen sedvanlig ankomstmiddag med ny buffe på svenskrestaurangen med nya familjen innan vi åkte till Maasai Mara tidigt på torsdagmorgonen i inhyrda minibussar. Chauffören tog oss sen till Junction. Ett köptempel med alla nyttig- och onyttigheter till salu för europeiska priser. Jättestor kontrast mot slumområdena. På hemvägen blev det sightseeing från bilen förbi mängder av fastigheter som förpassade Zlatans hus i Malmö till division tre. Vi sov sen gott i division sex innan vi åkte ut till Maasai Mara klockan sju.