2014.Rwanda-Etiopien. Uganda 1.
Up one level At first page Next page
06-1 06-2 06-3 06-4
06-5 06-6 06-7 06-8


 

Nöjda med besöket tog vi en kort bussdag in i Uganda där ena bussen lyckade glatta i diket bakom vattenbilen som gjorde leran livad och glatt. Jonas liftade tillbaka med en MC och redde upp situationen.

Lake Bunoyni är en 25 km lång sjö 2000möh. Kungsfiskarna sitter beredda på papyrusstråna medan vi går på skola o bytur. En kanadensiska har förälskat sig i trakten och startat ett kooperativ med skola. Vi sjunger "små grodorna" medan barnen förundrat tittar på. Uppe på berget äter vi sen kräftstjärtar med ris och falsk banan tillagad på enklast möjliga spis. Alla överlever men vi tar bara om av avokadon och den färska ananasen, Godare finns inte.

På förmiddagen hann vi med en båttur till världens längsta pygmeer. En klar turistfälla. De bodde en timme bort uppe på en hög kulle dit en pensionär knappt kunde gå. även här blev det små grodorna, imse vimse och raketen som avslutning. Allt i utbyte mot pygme-musik. Deras bostäder var bedrövligt enkla, formade som ett gammalt ryggåstält uppfört av halm. Sanslöst fattiga och utsatta människor men det var länge sedan de var ett pygméfolk. En gammal resenär på RB har startat en insamling till deras lilla by och det var delvis därför vi åkte dit. Båtresan var riktigt vacker i Ugandas djupaste sjö, ingen verkar riktigt veta exakt hur djup men det talas om 1000m.