2014.Rwanda-Etiopien. Rwanda 1.
Up one level At first page Next page
01-1 01-2 01-3 01-4
01-5 01-6 01-7 01-8

 

Två korta bussar tillsammans med långe Jonas och hans trevliga mattant  Angelica var redan på plats medan vi bytte om till kortärmat, för det var fin värme i luften. Lite info och presentation av resan innan vi åt en god middag. 15 st är nypåstigna medan 25 är återfallsresenärer på ett ungefär när..

Som ni säkert vet så var det inbördeskrig el. rättare sagt folkmord i landet 1994 och en MILJON tutsier mördades av hutsierna på 100 dagar med hjälp av skjutvapen, knivar o klubbor. FN tittade på utan att ingripa trots att man var närvarande i landet. Nu har folkgrupperna försonats så gott det går och landet är på uppgång igen. Grönt, bergigt och några kallar det Afrikas Schweiz (men dom har nog inte varit i Schweiz).

Ett minnesmuseum är uppfört i Kigale över hemskheterna som utspelats. Vi åkte naturligtvis dit samt till en kyrka dit en Präst hade lurat 5000 tutsier att söka skydd undan hutsierna under folkmordet. De blev brutalt mördade inne i kyrkan. Där fanns fortfarande kvarlevorna från hundratals människor och efter att ha besökt Auschwitz, Kambodjas killing fields och nu detta helvete så stärks min uppfattning att utbildning är bättre än religion och turister utklassar militärer. Om sen vapentillverkarna ställde om produktionen till förnyelsebara varor istället för förintelsevapen så skulle åtminstone jag applådera.